O nama

Capture

TERMOSISTEM d.o.o. iz Podgorice je preduzeće osnovano 2004. godine, specijalizovano za izvođenje termotehničkih (HVAC) instalacija, stabilnih instalacija za gašenje požara i instalacija protivpožarne ventilacije. Za sve nabrojane instalacije radimo i prateći elektromotorni razvod i automatiku, kao i centralni sistem nadzora i upravljanja.Na zahtjev svojih klijenata bavimo se izradom idejnih projekata i razradom i optimizacijom postojećih projekata navedenih instalacija, koristeći najsavremenija tehnička dostignuća uz poštovanje načelâ energetske efikasnosti. Komplikovane zahtjeve koje postavljaju današnje instalacije uspješno uklapamo sa modernim arhitektonskim rješenjima. Tim posvećenih inženjera se neprestano usavršava i edukuje.Imamo značajno iskustvo u izvođenju i projektovanju cjelokupnih MEPD instalacija (mašinske, elektro, vodovodne i kanalizacione) na velikim projektima, kao ugovaračka i vodeća firma za izvođenje svih instalaterskih radova, najčešće po FIDIC uslovima ugovaranja.Posjedujemo sopstvene pogone (bravarsku i limarsku radionicu) koji u potpunosti mogu da prate potrebe naših gradilišta i da proizvedu više tona vazdušnih kanala nedjeljno; kao i savremeni i potpuno opremljeni biro za projektovanje i rukovođenje poslovima.

Trenutna struktura zaposlenih je: 9 diplomiranih mašinskih inženjera energetike odnosno termotehnike (projektovanje i rukovođenje radovima); 2 mašinska tehničara; 4 administrativna radnika; 20 montera centralnog grijanja odnosno cijevnih razvoda; 30 montera ventilacije i klimatizacije (izrada i montaža kanalskih razvoda i prateće opreme); 5 montera freonskih sistema (VRF i drugi DX sistemi).

U DX oblasti klimatizacije (split i multisplit sistemi, VRF sistemi, visokoefikasne toplotne pumpe vaduh-voda i sl. ) imamo ugovor sa proizvođačem opreme PANASONIC (kod VRF sistema to je nekadašnji SANYO koji je prešao pod okrilje Panasonic-a), čiji smo ovlašćeni distributer i serviser za Crnu Goru.
Na tržištu Srbije odnedavno smo predstavljeni preko naše novoosnovane firme “Termosistem-BGD” sa sjedištem na Novom Beogradu.